Beste bezoeker,

Welkom op mijn website. Op deze pagina vindt u enige informatie over het gebruik van de website, dit om u het navigeren te vergemakkelijken.

De linker kolom

In de linker kolom vindt u allerhande artikelen. Deze artikelen zijn chronologisch georderend, met de meest recente boven aan. Indien u een ouder artikel zoekt, vindt u onderaan de kolom een link met ‘next page’, indien u hierop klikt wordt u naar de volgende pagina met artikelen geleid.

De artikelen bevatten teksten, foto’s, fragmenten van partituren, maar ook geluidsfragmenten in mp3. U kunt de teksten lezen, de foto’s en de partituren bekijken op verschillende formaten (gewoon even klikken op de foto). Houdt u hierbij rekening met auteursrechten.

Wat de geluidsfragmenten betreft. Deze kunt u beluisteren in de player door op de pijl naast het luidsprekertje te klikken. U kunt de muziek ten allen tijde stoppen door op de in een dubbele balk veranderde pijl te klikken. Wilt u naar de muziek blijven luisteren terwijl u naar andere delen van mijn website navigeert, klikt u dan op “Play in Popup”. Dit opent een nieuw venstertje met de player. Ook hier kunt u de muziek altijd stoppen of opnieuwe beluisteren.

De rechter kolom

De rechter kolom bevat op een foto batch na (onder de agenda) geen inhoudelijke informate, maar is bedoelt om u zo snel mogelijk door de website te laten navigeren. Deze kolom bevat de volgende hoofdonderdelen: Pages, Categories, Archives, Blogroll, Search, Meta en Concert-agenda.

Main: deze bevat verschillende statische onderdelen van mijn website, zoals deze pagina met uitleg die u nu leest. Tevens kunt u hier mijn biografie raadplegen onder Berry van Berkum :: Biografie.

Categories: het belangrijkste onderdeel van de navigatie kolom. Onder dit kopje valt een groot aantal sub-categories en sub-sub-categories. Wanneer u naar de namen van deze kijkt, spreekt het voor zich welke inhoud er achter schuil gaat. U kunt ze aanklikken om alle artikelen onder de betreffende categorie te raadplegen.

Archives: indien u opzoek bent naar een artikel uit een specifieke periode, dan kunt u hier klikken op de betreffende maand. Vervolgens krijgt u een pagina met alle informatie die in die maand op de website is geplaatst.

Search: lijkt me duidelijk

Links: hieronder kunt u verwijzingen vinden naar pagina’s van andere personen en organisaties.

Calendar: hier kunt u, in de vorm van een kalendar alle concerten en evenementen bekijken. De dagen waarop een concert/evenement op de agenda staat, hebben en andere kleur. Om meer informatie te verkrijgen over het evenement, hoeft u alleen met de muis over de datum te bewegen (klikken is niet nodig) er verschijnt dan een venstertje met informatie. Voor meer informatie kunt u ook klikken op de datum. U wordt dan door gestuurd naar een pagina met detail informatie over het evenement. Wilt u alle concerten en evenementen van een specifieke maand in een overzicht hebben, klikt u dan op de maand met het jaar erachcter midden boven de agenda. Om door de agenda te bladeren kunt u klikken op de afgekorte namen van maanden links en rechts boven de agenda. De kalender zal zichzelf verversen zonder dat de hele pagina opnieuwe wordt geladen.

Meta: onder dit element zit een belangrijk aspect van mijn website verborgen. De hele website is namelijk interactief. Met andere woorden, u kunt niet alleen informatie van de website halen, u kunt ook informatie geven! Vanzelfsprekend kan niet iedereeen zomaar inhoud op de website plaatsen, hiervoor dient u zich te registreren. Registratie staat iedereen vrij, maar een registrant is in eerste instantie ‘subscribor’ op de website. Om ook teksten van een commentaar te kunnen voorzien of om zelf teksten op de site te plaatsen, moet u eerst door de adminostrator ‘opgewaardeerd’ worden tot ‘contributor’. Indien u geregistreerd bent en voldoende rechten hebt, kunt u inloggen en bijvoorbeeld commentaren schrijven bij artikelen, bijvoorbeeld naar aanleiding van een concert of evenement, maar u kunt ook reageren op teksten van andere geregistreerden.

Vergeet u niet uit te loggen als u uw teksten hebt geplaatst? Vooral een publieke computer kan dit tot risico’s leiden, daar andere dan teksten onder uw naam kunnen plaatsen .Overigens, teksten verschijnen niet direct nadat u ze geschreven hebt, ook deze worden eerst door de administrator gekeurd.

RSS: voor personen die graag automatisch op de hoogte gehouden willen worden van veranderingen op mijn website. 

Foto’s

Het foto materiaal op mijn website is, ongeacht de plaats ervan, in alle gevallen aan te klikken waarmee u word doorgestuurd naar de betreffende foto in de fotogalerie. Hier kunt u vervolgens kiezen voor All sizes (een icoontjes linksboven de foto) om vervolgens een ander formaat te kiezen en/of de foto de downloaden.

Wilt u alle foto’s op rij dan klikt u eerst op een willekeurige foto, in het steeds veranderende www.flickr.com fotohoekje (rechts onder). U komt nu automatisch op de Flickr website.Vervolgens klikt u op :Berry van Berkum’s Photostream, om alle foto’s te bekijken. 

Ik wens u veel lees-, kijk- en luistergenot op mijn website. Mocht u vragen hebben of om andere redenen contact met mij willen hebben, dan kunt u dat doen via e-mail.

Namens Berry van Berkum,

Robert Voogdgeert ( ontwerper van deze website )