In 2010 en 2011 zal het onvolprezen Wohltemperierte Klavier van J.S.Bach integraal worden uitgevoerd door Dirk Luijmes en Berry van Berkum op verschillende instrumenten.Ook zullen bepaalde fuga’s drie- of vierhandig worden gespeeld.
Uit deel I zullen gedeelten te horen zijn klinken op 6 juli in de grote- of St.Stevenskerk te Nijmegen.Alle vier de orgels van deze kerk zullen bij deze uitvoering gebruikt worden.(zie verder nijmeegseorgelkring.org)
Op 4 juli in de Grote kerk te Elst worden Preludia en fuga’s gecombineerd met literartuur van componisten die ook bundels hebben geschreven met stukken door alle toonsoorten ( o.a. Vierne en Langlais ). Aanvang 12 uur.

12 september 2010 zal deel I integraal klinken tijdens een manifestatie in de Luthersekerk te Nijmegen
Daarbij zal gebruik worden gemaakt van 2 kistorgels, piano ,harmonium en klavecimbel.
Tevens zal er een lezing zijn van Joost Langeveld over het Wohltemperierte Klavier.
Aanvang 14 uur tot 17.00 uur.passepartout €15
reserveringen via 0243792559

Ook zullen er opnamen verschijnen op internet vanaf juli 2010.zie link BachWTC op deze site.

Leave a Reply